/

‘Wattpad’: la plataforma que està incrementant l’amor per la lectura entre els joves

L’aplicació que és tendència ha atrapat molts nois i noies de tot el món

Escrit per Mar Linares, Júlia Huguet, Martí Huguet i Juan Valero

Wattpad és una aplicació creada el 2006 amb l’objectiu que qualsevol persona pugui escriure i llegir llibres. Compta amb més de 100 milions de descàrregues i, gràcies als seus llibres gratuïts i en diferents idiomes, els joves estan més interessats en aquest món. Els llibres romàntics juvenils són els més llegits. La majoria parlen d’amors complicats i platònics, la qual cosa fa que els adolescents s’enamorin dels personatges i de les històries. 

Aquesta aplicació no només augmenta la lectura entre els adolescents, sinó que també dona reconeixement a molts dels escriptors que van començar a la plataforma i que han aconseguit convertir el seu text en pel·lícula, com ara ve a ser A través de mi ventana. Aquest llibre va ser escrit per Ariana Godoy, una autora amb molt èxit en la plataforma. Té més de 322 milions de lectures i la seva pel·lícula es presentarà el 4 de febrer a Netflix. També ha escrit llibres com aquells que integren la saga Dark i que ha aconseguit una edició en paper. En aquest sentit, Joana Marcus també és molt reconeguda gràcies a l’aplicació amb la saga Meses a tu lado, que consta de tres llibres. La saga Culpables, escrita per Mercedes Ron, també és molt famosa. 

Tot i ser una web positiva, també té els seus punts negatius. Moltes de les lectures mostren relacions tòxiques, com la saga After, i això fa que, si les llegeixen nens i nenes molt joves, pensin que són bones. Per això considerem que no són llibres aptes per als més menuts i que s’ha de controlar que aquests accedeixin a la plataforma de manera autònoma.

En conclusió, aquesta nova tendència per als joves incrementa el seu plaer per la literatura i, a la vegada, ajuda a donar reconeixement a aquells escriptors que comencen.

Redactor junior

close