/

Rebem prou educació sexual?

Per Martina i Samuel

Històricament, els humans, parlem poc d’educació sexual, de fet, és un tema tabú. Potser, és més comú que es parli entre joves, ja que sovint són els qui tenen més dubtes a causa de l’excés d’informació que hi ha tant per xarxes, com en sèries i pelis… 

En la nostra opinió, l’’educació sexual que hem rebut nosaltres com a alumnes de 3r d’ESO ha estat la necessària i essencial d’acord amb la nostra edat. Hem parlat de temes bastant variats i en diferents àmbits, des de a la classe de biologia, com en sessions de tutoria amb xerrades i posades en comú. Segurament, la nostra opinió podria canviar si a mesura que creixem, no variés el tipus d’educació i informació que ens donen.

Les qüestions que hem tractat a l’escola bàsicament són la pubertat i com funciona el sistema reproductor, però potser hi ha alumnes que comencen a tenir inquietuds respecte la prevenció de mètodes anticonceptius o com establir les relacions sanes amb les parelles. Malgrat tot, entenem que és difícil donar resposta a tots els dubtes perquè sempre hi haurà una part d’adolescents més avançat que una altra.

Per acabar, creiem que no seria mala idea crear alguna matèria específica a l’escola en la qual un professional pogués respondre les preguntes  dels joves, intentant que fos el més anònim possible. Així, l’alumnat podria preguntar sense cap mena de vergonya, ja que el més normal en aquesta etapa és que ens faci vergonya parlar del sexe i això ens creï més inseguretats.

Com a conclusió, creiem que s’hauria de normalitzar parlar de la sexualitat com si fos qualsevol altra qüestió, amb naturalitat i poder preguntar i comentar dubtes per tal de treballar una educació sexual lliure d’estereotips i discriminacions.