/

Lestonnac Barcelona canvia el menú escolar a fi de garantir una dieta més saludable

A la nostra escola, fa uns dies es va dur a terme un canvi en el menú amb l’objectiu de fer-lo més saludable i respectuós amb el medi ambient

Escrit per: Júlia Solaer, Xènia Herrero, Eira Segura, Àlex Gil i Àlex Fontiveros.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que és qui defineix els criteris de freqüència de consum de grups d’aliments, va proposar fer uns canvis en el menú escolar. Així doncs, Serunion, l’empresa de restauració col·lectiva que vetlla per l’educació nutricional dels nens i nenes de la nostra escola, va oferir al centre un nou menú més saludable pels alumnes amb els objectius de disminuir el consum de proteïna animal (carn vermella, blanca, peix i ous) i de sucre als iogurts, i augmentar el consum de proteïna vegetal (llegums), verdures i de pa integral.

Tot això ha comportat canvis significatius en la nostra dieta: des del setembre els llegums també són presents en el segon plat, s’han eliminat quasi tots els plats que porten carn o peix, una vegada a la setmana es menja pa integral, i a poc a poc s’anirà introduint el iogurt natural.

Però per què són millors els llegums que la carn?

Tot i que la carn és un aliment ric en proteïnes, també conté diferents quantitats de greixos que, consumits de manera excessiva, segons l’Organització Mundial de la Salut es podrien relacionar amb un risc de càncer.  Al contrari, com que els llegums contenen proteïnes i són molt positius en l’aigua i hidrats de carboni, amb un gran consum d’aquests el risc de patir malalties disminueix. A més, també és important reduir el consum de proteïna animal perquè aquest té un gran impacte negatiu en el medi ambient, ja que gran part dels gasos d’efecte hivernacle són produïts pels animals i el que podem fer per substituir aquests aliments és menjar proteïna vegetal. Així doncs, aquest canvi en l’alimentació no només és positiu pel medi ambient, sinó que també ho és per la teva salut.

Alguns alumnes amb els quals hem parlat estan d’acord en aquesta modificació del menú, ja que consideren que és més saludable per a ells i que millora l’estat del medi ambient. Tot i que aquesta proposta ens va sobtar molt en un principi, no dubtem que a la llarga tots plegats notarem millores en la nostra salut i acabarem estant encara més engrescats amb aquest canvi!

Redactors Juniors

, , , ,
close