//

La realitat que oculta l’esport

Cada vegada es parla més de la diferència salarial entre homes i dones en el món de l’esport. Més concretament es parla de la desigualtat en el futbol, que és descaradament l’esport amb menys igualtat de tots

El futbol és l’esport que més es practica i més es consumeix en el món. Sí, ens agrada veure vint-i-dos jugadors en el terreny de joc competint per marcar gol. Durant la setmana estem neguitosos pels partits de les lligues europees perquè sabem que veure un partit és emocionar-se, compartir la mateixa afició amb els amics i familiars i també, alegrar-se i patir pels èxits i derrotes del nostre equip.

Ara bé, el futbol amaga una realitat que sovint la ignorem: la dels sous. El nombre d’homes que es dediquen i viuen d’aquest esport és de 137.021 jugadors (segons.—). En canvi, només hi ha 1.287 dones que es guanyen la vida professionalment amb aquest esport. A més d’aquesta desigualtat, també existeix la diferència salarial entre els dos sexes. A gran escala, la millor jugadora actual, l’Alèxia Putellas, té un sou anual brut de 150.000€ (12.500€ mensual) mentre que Karim Benzema, que té el mateix títol que Putellas, cobra 16,6 milions anuals (quasi 1,4 milions mensuals). Pel que fa els patrocinis, en el barça, l’equip femení ingressa un 90,45% menys que l’equip masculí, això es basa en què hi ha menys audiència en el futbol femení. 

Tal com veiem, les desigualtats en el futbol són notables i nosaltres que som grans aficionats a aquest esport volem denunciar-ho. Cal més presència del futbol femení en els mitjans de comunicació, i cal que omplim els estadis per seguir aquestes jugadores que tenen unes qualitats increïbles per aquest esport.