Fer-se gran implica saber gestionar la teva pròpia vida

Alguna vegada t’ha preocupat el teu futur? Per molts joves, créixer és un neguit. Tenim por a sortir del niu i que el nostre futur no compleixi amb les expectatives que tenim. Ens angoixa començar a ser autònoms i haver de prendre les nostres pròpies decisions. Les que ens marcaran. Com: Què vull estudiar? On viuré? Són preguntes que acostumen a amoïnar-nos.

Ara els nostres pares prenen aquestes decisions per a nosaltres, i encara que a vegades ens queixem i estem en desacord, sabem que ho fan pel nostre bé i perquè volen el millor per a nosaltres. Quan arribi el moment en què haurem d’escollir, no volem fer-ho malament i penedir-nos després. Pensem que amb la poca edat que tenim és molt fàcil equivocar-te i preveure un futur diferent del que ens agradaria. Una altra de les nostres preocupacions és deixar enrere amistats, étapes, costums, “hobbies”… Quan sortim de l’escola, ja no ens veurem cada dia amb els nostres amics i no serà tan fàcil veure’ns. Sabem que amb els amics més propers continuarem tenint molt bona relació, però hi haurà altres que marxaran de la nostra vida. 

Tot i així, si ens esforcem i confiem en nosaltres, ens serà més fàcil enfrontar i superar noves dificultats.  Quan hàgim de prendre alguna decisió, sempre podem demanar ajuda a familiars o amics propers. Perquè ser autònoms i començar a viure la vida sols, no vol dir que ens hàgim de separar de la gent més propera i que no podem continuar comptant en ells. I no hem de patir per les decisions preses en un passat, perquè una decisió mai és definitiva i sempre la pots intentar canviar. Com diuen, mai és tard per tornar a començar i sempre hi ha temps per rectificar.

Redactors Juniors

, ,
close