/

Jordi Torcal: “En aquests trenta-quatre anys he vist evolucionar l’escola; i ella, a mi”

El Jordi Torcal Escruela és un professor de Geografia i Història d’ESO i Batxillerat. És molt estimat pels alumnes perquè és simpàtic, alegre i savi. És exalumne d’aquesta escola i hi treballa des de fa més d’una trentena d’anys. Al principi, va ser professor de geografia ja que aquesta va ser la carrera que va estudiar i, al cap de poc, també d’història. Fins i tot, durant un temps, va ser professor de llengua catalana!

Marc A. i Sergi S.

Quant fa que treballes en aquesta escola?

En aquesta escola, el Col·legi Lestonnac, he estat la meitat de la meva vida.

T’agrada la teva feina?

M’agrada molt i m’ho passo molt bé amb els adolescents, però també tinc moltes ganes de jubilar-me.

Què volies ser quan eres petit?

Quan era un nen, jo sempre deia que volia ser veterinari, però no vaig poder estudiar-ho perquè no hi havia aquesta carrera prop de casa. De més gran, em va començar a interessar la història, i és quan em vaig adonar que ser un professor de geografia era la millor opció.

T’ho passes bé a les classes?

Normalment, m’ho passo bé i m’agrada que els alumnes tinguin molt d’interès en la meva matèria. Avui en dia, amb tanta tecnologia i rapidesa, sembla que d’interès, cada vegada n’hi ha menys.

Creus que la gent estudia prou i li dona suficient valor a la teva matèria?

Sí, personalment crec que tots els alumnes gaudeixen de la història i suposo que us beneficia la manera en què jo us ensenyo ja que us facilito molts esquemes.

D’on vas treure la passió per la geografia i la història?

Sempre havia estat molt bo amb la geografia i la història i, a més, en gaudia molt de les classes dels professors que vaig tenir!

Tens ganes de jubilar-te? Què t’agradaria fer quan et jubilis?

I tant que en tinc, de ganes! Quan em jubili, vindré a la vostra uni i us oferiré prendre un cafè i xerrar una estoneta! A banda d’això, m’agradaria sortir a córrer diàriament, caminar, i anar a exposicions de museus. També m’encantaria fer algun curs de cuina!