Female hand putting equal symbol between men and woman icons
//

Hi ha igualtat de gènere a la política?

Alex Martín i Joan Josep Cortés

La igualtat de gènere a la política és una qüestió fonamental perquè té com a objectiu principal promoure la igualtat entre homes i dones en la presa de decisions polítiques i la representació en càrrecs públics

La igualtat de gènere és una qüestió significativa en la política espanyola i és per aquest motiu que el país ha realitzat diversos avenços significatius en els últims anys per promoure la igualtat entre homes i dones en l’esfera política. El 2007, Espanya va aprovar la Llei d’igualtat de gènere que estableix la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones en tots els àmbits, incloent-hi la política. Des d’aleshores, s’han adoptat mesures concretes per a promoure la igualtat de gènere en l’àmbit polític, com a quotes de gènere, la llei de paritat i protocols contra l’assetjament sexual i la violència de gènere. Malgrat aquests avenços, encara queda feina a fer per aconseguir la igualtat de gènere en la política espanyola. 

En conclusió aquest avenços estan molt bé però encara queda molt camí per arribar a la igualtat de gènere real en tots els països del món, ja que no tots compten amb una llei com l’espanyola.