/

Els mitjans de comunicació ens enganyen

L’esport femení realment és visible per a tothom?

Escrit per: Pau Abadia, Oscar Bogren i Martí Lecina

Avui en dia no és gens estrany escoltar denúncies sobre la desigualtat de gènere als esports, crítiques cap als homes pels seus salaris elevats, l’elevada promoció i retransmissió dels esports masculins… Però realment, qui en té la culpa?

Les principals fonts d’ingressos dels esportistes venen principalment per l’audiència que mouen. Aquesta pot ser per part dels aficionats que paguen l’entrada per veure el partit a l’estadi o també pels espectadors que, a través de les diferents cadenes televisives i els programes radiofònics, segueixen el partit. A més, també hem de tenir en compte les vendes dels productes dels equips oficials que es poden adquirir a les botigues. Tot aquest moviment de guanys per al club es veu reflectit en els sous dels jugadors. La regla és fàcil: qui més diners mou, més diners guanya. 

Hi ha dones que van començar a fer esport en els primers anys de vida, i hi han dedicat moltes hores diàries per arribar a ser esportistes professionals. Malgrat l’esforç, la majoria d’elles no poden viure del seu ofici i, per això, algunes d’elles han acabat alternant l’esport i una altra professió o, directament, han abandonat la seva passió per tal de tenir una millor estabilitat econòmica. Aquesta realitat ens entristeix, i per això, volem posar-hi remei.

És evident que els esportistes masculins guanyen més diners perquè els segueix més gent. Però, per què no comencem a obrir els ulls i observar la bellesa de l’esport femení? No cal que comparem els físics entre homes i dones, però sí que si entre tots seguim els partits i competicions femenines, aconseguirem que les esportistes puguin guanyar-se la vida amb la seva passió i així poder viure dignament de l’esport.