Els alumnes de 3r d’ESO recullen 27,6 Kg de deixalles a la platja del Fòrum

El dia 17 de maig els alumnes de 3r d’ESO van anar a recollir deixalles a la platja del Fòrum per finalitzar el projecte Save the Blue amb Ecomar

Theresa Zabell, fundadora d’Ecomar, ens va explicar la història i quin projecte desenvolupa Ecomar. Aquesta Fundació s’encarrega de recollir les platges a partir de diferents voluntariats a les costes d’Espanya.

El capità del port del Fòrum ens va ensenyar quines propostes ecologistes fan, com renoven l’aigua que es queda estancada a la part més interna del port i com emmagatzemen tota la brutícia recollida. El que utilitzen és una bomba d’aigua que renova l’aigua estancada per aigua del mar. També tenen un canal que porta aigua del mar fins la central tèrmica del Fòrum i una compactadora de plàstic i cartró per aixafar totes les despeses que generen els vaixells.

Per acabar, vam anar a fer la recollida de deixalles a la platja separant cada tipus de residus en bosses diferents i després vam calcular el pes total del que havíem recollit, que van ser 27,6 Kg.

Després d’acabar l’activitat, l’empresa de Coca Cola, patrocinadora del voluntariat, es va emportar la brossa per reciclar-la i per fer noves ampolles reciclables per l’any que ve.