Els alumnes de 3r d’eso i els Global Shapers finalitzen els projectes

Els alumnes tanquem els nostres projectes per millorar l’entorn local

Escrit per: Laia Abadía i Judit Jolis

El passat 1 de febrer, els alumnes de 3r d’ESO vam trobar-nos amb els col·laboradors de Global Shapers per finalitzar els projectes en què hem estat treballant des del principi de curs. Ens vam reunir a l’església de l’escola per presentar els projectes de cada grup i per votar-ne un de guanyador, que serà finançat per l’organització dels Shapers. 

Els guanyadors de les votacions han estat tres projectes relacionats amb ajudar a certs grups de persones vulnerables. El primer consisteix a ensenyar la nostra llengua a immigrants que arriben al país per primer cop, per així poder moure’s amb més facilitat. El segon projecte és una iniciativa més creativa, la qual proposa que persones de la tercera edat puguin llogar el seu pis a estudiants joves per conviure junts. Així, els avis tindrien companyia i els estudiants un pis per un preu molt més acceptable. Per acabar, el tercer projecte dona suport la salut mental. La idea és crear un web on els joves puguin contactar amb psicòlegs voluntaris, entre ells alguns dels Shapers, per a què els ajudin amb la seva situació o els puguin proporcionar informació.

Aquestes idees han sorgit des de l’assignatura d’Aprenentatge i Servei i portem col·laborant amb els Shapers des dels inicis de curs. Cada grup d’alumnes ha treballat en un projecte per millorar el seu entorn, però els Shapers han estat qui han posat el seu temps i les seves ganes per a què els nostres projectes poguessin fer-se realitat. Els alumnes estem molt contents amb la seva visita i agraïts amb l’ajuda que ens han proporcionat. Creiem que aquest projecte s’hauria de repetir en els cursos vinents per a què més alumnes puguin donar les seves idees.

Aquest acte ha passat a la història dels Global Shapers com el primer moment en què l’organització ha col·laborat amb joves menors de divuit anys. L’agrupació volia provar de cooperar amb alumnes de la nostra edat, ja que creuen que tenim una perspectiva diferent que els pot ser molt útil per continuar millorant el nostre entorn. Els membres de l’organització creuen que els resultats han estat molt positius i tots esperem que els projectes guanyadors puguin tenir un impacte positiu a nivell local.