Els alumnes de 3r d’ESO B treballen el projecte d’inclusió i visiten un menjador social

Gràcies a la matèria d’Aprenentatge i Servei (APS), els alumnes de 3r ESO B van a Can Pedró, un menjador social

El passat 30 de novembre, els alumnes de 3r d’ESO B, amb l’assignatura d’APS, vam anar a Can Pedró, un menjador social de Barcelona el qual ofereix diferents serveis a les persones que ho necessiten.

Aprenentatge i Servei (APS) és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i servei amb la finalitat de millorar el nostre entorn. La nostra escola va introduir aquesta assignatura l’any passat. Aquest curs ens hem posat en contacte amb Global Shapers Community, una organització de Barcelona, que treballa per tot el món i que està dirigida per joves. Ells són qui ens van ajudar a trobar el nostre servei. Primer, ens van oferir maneres sobre les que podíem ajudar a la gent del nostre voltant. La nostra classe, 3r d’ESO B, va voler aprofundir en el tema de la inclusió i amb aquest motiu, Global Shapers ens va convidar a visitar un menjador social, Can Pedró. 

En arribar allà ens va rebre la Teresa, la fundadora de Can Pedró. Ella ens va explicar com va començar aquest projecte inclusiu i per què el va crear. Ens va dir que ella havia estat infermera durant uns quants anys, però que finalment havia decidit tirar pel camí d’ajudar a les persones que ho necessiten. Va començar amb aquest projecte fa uns trenta anys, ella volia que a banda de ser un menjador social, oferís un servei individualitzat a cada persona i família. Per això, actualment, la gent que va allà, a més de tenir a cada àpat un plat a taula, també tracten la salut física i emocional tant dels més petits com dels adults. Pels infants i adolescents han organitzat activitats que es realitzen els dies que no van a l’escola. Allà juguen i s’ho passen molt bé, però també hi ha dies que treballen ja que cadascú té un professor personalitzat per reforçar la matèria que més els costa. A dia d’avui, la Teresa se sent molt orgullosa del seu treball i està molt satisfeta de poder ajudar a tota aquesta gent i que els resultats es reflecteixin.

Escrit per: Elisabeth Marco, Carla Cosín i Helena Juan

Redactor junior

close