//

El museu MOCO: un museu d’Instagram?

Per què anomenen així a aquesta institució cultural?

Escrit per: Unai Cacciacane, Natalia Masó i Cristina Mateu.

Fa pocs mesos, un nou museu va obrir les portes en Barcelona, i tot i ser bastant nou, no va trigar gaire a omplir-se de gent que buscava gaudir de les seves fantàstiques obres d’art o per fer-se fotos.

Moco museu és un museu d’art contemporani fundat per Lionel i Kim Logchies. Es troba en un palau del segle XVI situat al carrer Montcada al cor de Barcelona. Tal com ens explica la pàgina oficial del museu Moco, el Palau Cervelló va ser residència privada de la noble família Cervelló fins al segle XVIII. L’edifici inclou una barreja d’estils que mostra una gran història acolorida al llarg dels segles, incorporant parts d’una construcció anterior del segle XV.

Avui en dia, el Museu Moco ja ha rebut gairebé 2 milions de visitants de més de 120 nacionalitats diferents. Des del principi, Moco ha fet que l’art sigui accessible al públic, brindant experiències úniques dirigides a una àmplia audiència: una visita a Moco és una veritable revelació.

En el museu Moco podem trobar l’art modern i contemporani de Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Damien Hirst, KAWS, Jeff Koons, Yayoi Kusama, Tracey Emin, Mark Rothko, Andy Warhol, entre altres.

El museu del postureig

“El Moco Museu fa poc més d’un mes que és a Barcelona i ja s’ha posicionat com un dels temples del postureig. La majoria d’instagramers i tiktokers de la ciutat ja han passat pel Born per posar al seu impactant Diamond Matrix, l’escenari d’art immersiu del centre. Com ja ens explica el diari Metròpoli, el museu Moco s’ha convertit en un nou centre de reunió per tots aquells joves que es volen fer fotos amb les obres d’art modern que s’exposen al museu.

L’objectiu d’aquest trencador museu d’èxit internacional és intentar apropar l’art als joves i canviar-ne la la forma de pensar sobre aquest. Per això, compta amb espais molt fascinants i perfectes per fer-hi fotos per Instagram.

Aquesta nova dinàmica als joves els ha encantat, ja que des del dia de la seva obertura, es molt comú veure llargues files de joves menors de disset anys esperant per entrar al museu i poder contemplar les obres increïbles que hi ha exposades, encara que el seu objectiu principal és fer-se la millor fotografia per Instagram.

Redactor junior

close

Deixa un comentari

Your email address will not be published.