De l’1 al què, i descobreixes més sobre The Tyets?

El grup The Tyets, cada vegada més conegut, va assistir a una roda de premsa i va respondre a les preguntes dels redactors i redactores del projecte RED

Després de l’últim llançament de The Tyets, “De l’1 al què?”, aquest passat dimecres 11 de maig el grup de música va concedir una entrevista als joves periodistes de les revistes escolars digitals. L’esdeveniment va tenir lloc l’auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (FCRI).

The Tyets és un grup català format per Oriol Ramon i Xavier Coca, dos joves nascuts a Mataró, que van començar a estudiar música quan tenien tres anys. Es van conèixer a l’escola de música, i ells mateixos expliquen que s’estan formant musicalment.

La nostra experiència amb el grup va ser molt positiva. Un cop vam arribar a l’auditori, un periodista de Junior Report va voler-nos entrevistar de manera molt breu, a dos de nosaltres, per conèixer la nostra opinió sobre The Tyets. A l’inici de la roda de premsa, van presentar-se i ens van projectar el videoclip de la seva nova cançó. Quan la roda de preguntes va començar, el grup va respondre a les diferents escoles, sempre amb una actitud amigable i sent molt propers al públic. 

Una de les preguntes que van respondre va ser: “Què voleu transmetre amb les vostres cançons?”, i ells van respondre: “No totes les cançons tenen un missatge fix, però la idea de la majoria és transmetre bon rotllo i que la gent s’ho passi bé escoltant-les. Hi ha cançons per a cada moment de la vida… hi ha algunes cançons que t’acompanyen en un dia de pluja, i d’altres que te l’alegren. Tot i això, cadascú interpreta les cançons de diferents maneres”. També van respondre al dubte: “Quina ha estat la vostra experiència col·laborant amb altres artistes?” i ells, ens van explicar que: “És un aprenentatge mutu, podem aprendre sobre la seva manera de fer música, i alhora, ells poden aprendre sobre com composem nosaltres”. 

Una de les preguntes que ens va sorprendre més va ser quan els van preguntar què era el que més odiaven de la música, i van respondre que, sense dubte, el tema de fer videoclips, ja que comportava molt treball i temps. I ens van recordar que ells són músics i cantants, però no actors.

Com que era la nostra primera vegada fent aquest tipus d’activitats, no sabíem el que ens esperava, però quan la roda de premsa va acabar, ens va quedar una molt bona sensació. Ens ha agradat molt aquesta experiència, sobretot perquè The Tyets és un grup jove, i es van mostrar molt agradables amb nosaltres. Van tocar-nos alguna de les seves cançons en directe, les quals ens van semblar divertides, i transmetien molta energia. Si us agrada la música d’estil urbà i en català, us recomanem escoltar la música de The Tyets, que segur que us agradarà.