Armand Sanz: “El cinema uneix les persones”

Per Mariona Domènech, Júlia Korf i Ariadna Carrillo

L’Armand Sanz, alumne de Lestonnac de 3r d’ESO C, sempre ha estat interessat en el món de la cinematografia i sempre ha recomanat sèries als seus companys.

D’on sorgeix el teu interès per la cinematografia? Creus que algú de la teva família t’ha influït?

Sempre he tingut curiositat pel cinema perquè m’agrada la sensació de poder desconnectar davant de la gran pantalla. De fet, des de petit ja gaudia passant les tardes mirant pel·lícules amb la meva família. 

Prefereixes mirar pel·lícules a casa o al cine?

Sens dubte, prefereixo mirar pelis a casa, s’hi està més tranquil! Pots parar-la quan vulguis, anar al lavabo o fer-te més crispetes…

Qui acostuma a acompanyar-te quan mires pel·lícules?

Els meus gats, a ells també els agrada molt mirar pel·lícules!

Quin tipus de pel·lícules i sèries són les teves preferides i per què? 

Sobretot, m’agraden les de ciència-ficció i de novel·la negra, per les seves escenes misterioses i de tensió que em fan augmentar l’adrenalina.

Quins finals són els teus preferits?

Els finals feliços són els meus preferits, però també m’agraden els oberts, que són aquells que et fan pensar o que et deixen amb el dubte a dins. Per contra, el pitjor tipus de final és quan mor un dels meus personatges preferits, sens dubte, perquè em poso trist.

Et sents identificat amb algun personatge cinematogràfic? Quin?

James Bond és un gran ídol per a mi. El sacrifici per la seva família i la seva humilitat m’inspiren dia a dia. 

Quina és la teva pel·lícula preferida? Per què?

“La vida és bella”. La trama és una autèntica meravella. Es va estrenar el 1997 i s’ambienta a la Itàlia de la II Guerra Mundial, quan un home jueu i el seu fill són portats a un camp de concentració. El pare li fa creure al fill que estan vivint en un joc, quan en realitat és un camp de concentració. Aquesta pel·lícula ens ensenya que l’amor i l’humor poden amb tot.

Què creus que aporta mirar pelis?

Aporta cultura, però sobretot uneix a les persones. La gent acostuma a mirar pel·lícules que els interessa i, d’aquesta manera, pot trobar altres persones amb els mateixos interessos. Alhora, pot apropar persones amb interessos aparentment distints.

Estàs interessat en algun tipus de postproducció?

No, no hi estic interessat, no és la meva vocació. La meva afició és mirar les pel·lícules, però no produir-les.

Quines sèries i pel·lícules recomanaries als lectors?

Com he dit abans, la pel·lícula “La vida és bella” em va captivar des del primer minut, i la recomano a tothom. També recomanaria: “El niño con el pijama de rayas” a la gent que els agradi la història del segle XX; “La La Land”, als lectors que els agradi els musicals; i “Crims”, de Carles Porta, a qui vulgui posar llum a la foscor.