Fem de turistes a la nostra pròpia ciutat

És possible realitzar activitats divertides sense sortir de Barcelona? En aquest article us en proposem algunes d’elles!

La nostra ciutat, Barcelona, és el centre de moltíssimes activitats, tant culturals, com mediambientals i, és per això que tants turistes visiten Barcelona cada any. Però, normalment no ens adonem de tot el que podem fer al lloc on vivim, i oblidem que el millor lloc per ser-hi és a casa.  Per això, a continuació, us proposem activitats variades, i per a totes les edats, per fer de turistes a la nostra pròpia ciutat.

ACTIVITATS A LA NATURA

Barcelona és una ciutat compresa entre el mar i la muntanya, per aquest motiu, s’hi poden realitzar un munt d’activitats, tant a la platja, com a les zones més verdes de la ciutat. Algunes de les més destacades són:

 • Platja de la Barceloneta

La platja de la Barceloneta està situada al barri de la Barceloneta, a Ciutat Vella. El fàcil accés amb transport públic és una de les raons que fa que sigui una de les platges preferides dels barcelonins. A més a més, compta amb molts equipaments d’oci, com ara, àrees de jocs i de vòlei-platja. 

 • Platja de la Nova Mar Bella

Situada al districte de Sant Martí, la platja de la Nova Mar Bella, és una de les més tranquil·les  de Barcelona. Aquesta platja compta amb un lloguer de para-sols i d’hamaques, dutxes i lavabos públics, i una biblioplatja, que fomenta la lectura.  

 • Platja Nova Icària

La platja de Nova Icària està situada al districte de Sant Martí. Aquesta és considerada una de les més tranquil·les de la ciutat i té àrees de joc, camps de vòlei, taules de ping-pong… 

 • Collserola

Collserola és una de les serres de la Serralada Litoral Catalana, i la major part, constitueix el Parc Natural de Collserola. Aquesta serra està situada entre el riu Llobregat, a l’oest, i el Besòs, a l’est. Hi podem trobar boscos i fauna característica del Mediterrani. 

ACTIVITATS MUSICALS

La nostra ciutat també és el nucli de moltes activitats lúdiques, com ara concerts i festivals. Alguns es faran durant aquest estiu:

 • Concert de Rosalía

La cantant catalana Rosalía farà, el 23 i 24 de juliol, el concert de la seva gira Motomami World Tour. Aquest se celebrarà al Palau Sant Jordi. 

 • Festival Cruïlla

Aquest festival agrupa diferents tipus d’estils, des de hip-hop fins a pop. Se celebrarà al Parc del Fòrum, del 7 al 9 de juliol. 

 • Anuel AA

Anuel AA ha anunciat la seva gira de concerts del seu nou disc La Leyendas Nunca Mueren. Se celebrarà a Barcelona, el 9 i 10 de juliol, al Palau Sant Jordi. 

ACTIVITATS CULTURALS I LÚDIQUES

 • Tibidabo

El parc d’atraccions del Tibidabo està situat a Collserola. Té una gran varietat d’atraccions, per a nens més petits i per a més grans. A més a més, inclou espectacles dins del parc. 

 • Water Park Barcelona

Water Park Barcelona és un lloc ideal per refrescar-se i hi podem passar temps en família o amics.  

 • Museu Egipci 

El museu egipci de Barcelona és una molt bona activitat per fer en família. Actualment, hi ha una exposició disponible de Tutankhamon, es tracta d’una visita per a conèixer la història del seu descobriment.

 • Ruta modernista

Sempre és deliciós fer un passeig per la Barcelona Modernista i observar les façanes (o, fins i tot, entrar als edificis) dels arquitectes modernistes més importants de la nostra ciutat: Lluís Domènech i Montaner, Josep Puig i Cadafalch i Antoni Gaudí. Ben a prop de la nostra escola, recomanem visitar les tres cases de l’anomenada “mansana de la discòrdia”, al Passeig de Gràcia entre els carrers Consell de Cent i Aragó.