FONT: M. Mascaró i A. López
FONT: M. Mascaró i A. López

Ada Colau: l’alcaldessa que escolta els joves

23 views

Fa dues setmanes, la nostra professora de castellà ens va proposar d’entrevistar l’alcaldessa de Barcelona. Va ser bastant sobtat, però vam acceptar el repte. Així que el passat dijous 13 de maig ens vam dirigir a l’Ajuntament, on ens van rebre els coordinadors del projecte RED i, juntament amb altres alumnes reporters d’altres escoles, ens van portar fins el bell Saló de Cent

Tots els reporters estàvem asseguts en cercle al mig de la sala i anàvem fent preguntes individualment que l’alcaldessa anava responent. Tots vam fer preguntes de caràcter social, ja fossin sobre temes d’ecologisme, sobre les preocupacions de la joventut, sobre qüestions sexoafectives, sobre reivindicacions feministes i del col·lectiu LGTBIQ+, i sobre aspectes diversos de la ciutat. No obstant aquest ampli ventall d’inquietuds, un dels temes protagonistes de la roda de premsa fou sens dubte el nou model urbanístic de la ciutat i totes les reformes i conseqüències que aquest ha comportat. 

Font: Junior Report
Font: Junior Report

Una de les nostres preguntes va ser si el districte de l’Eixample era l’adient per tenir aquest model urbanístic. Ens va contestar que el que havien dut a terme en aquest districte s’anomenava urbanisme tàctic, és a dir, una estratègia arquitectònica que consisteix en aprofitar la situació de pandèmia per reformar l’espai de manera ràpida i econòmica. Si bé és cert que es van canviar els usos d’alguns carrers tant perquè es necessitava més espai per complir les mesures de seguretat contra la covid, l’alcaldessa va insistir que tot aquest projecte formava part d’una prova pilot que el que busca és instaurar un model definitiu que s’estengui per tota la ciutat

L’alcaldessa també va comentar que un dels objectius de l’ajuntament és interconnectar tots els carrils bici de la ciutat, ja que a ella mateixa li consta que actualment hi ha trams de carril bici independents que acaben en punts determinants i que, per tant, no porten enlloc. Va considerar que aquest fet era força incoherent i poc pràctic. A més a més, també va afirmar que una de les intencions que tenen a l’Ajuntament és ampliar aquests carrils bici en espais actuals de carretera. Així doncs, es pretén eliminar els carrils que es troben a la vorera, ja que, com va comentar l’alcaldessa, és il·lògic treure espai als vianants perquè el que s’ha de fomentar és la reducció de l’ús dels automòbils.

Després de totes les preguntes, ens vam fer una fotografia grupal i l’alcaldessa va respondre preguntes més personals de forma més íntima, sense càmeres ni micròfons. Seguidament, vam abandonar l’ajuntament molt entusiasmats per escriure aquesta crònica. Entrevistar l’Ada Colau va ser una experiència molt entretinguda i inoblidable; ens va donar respostes sobre les qüestions dels joves i ens vam sentir com uns autèntics periodistes.

Escrit per: M. Mascaró i À. López

El més recent