Font: Alumnes
Font: Alumnes

Xerrada amb Nacho Saladrigas, expert en addiccions a xarxes socials i videojocs

50 views

El darrer divendres 7 de maig, els alumnes de 3r d’ESO vam assistir a una xerrada del Nacho Saladrigas Mañas, professor de cicles de grau superior de món virtual, videojocs i animació 3D

El discurs de l’expert Nacho Saladrigas ens ha alertat sobre les diferents estratègies d’addicció a videojocs i xarxes socials que duen a terme totes les empreses per tal d’aconseguir que estiguem connectats el màxim de temps possible i que, d’aquesta manera, augmentin els seus beneficis. Les seves reflexions i l’allau de dades que ens ha facilitat ens ha fet prendre consciència de la realitat que s’amaga darrera totes les pantalles i dispositius electrònics. 

Una de les estratègies que fan servir moltes empreses per generar addicions és a través de les cookies, ja que gràcies a elles poden saber els nostres gustos i preferències. En elles es basen per posar-nos els anuncis, imatges o vídeos que ens surten perquè així passem tant de temps connectats i consumim de la seva font d’ingressos. 

Una altra qüestió que ha esmentat és la dels perfils externs. Ha insistit que, encara que esborrem el contingut del nostre historial de recerca, cadascú de nosaltres té ja creat un perfil on surten totes les coses que hem buscat, quantes vegades i quant de temps hem estat interessats en elles. A partir d’aquesta informació tan valuosa, decideixen quin tipus d’anuncis i recomanacions ens ensenyaran.

També ens ha parlat sobre els altaveus intel·ligents i el que s’amaga darrere d’ells. Perquè un dels perill que tenen aquests altaveus és que es passen el dia escoltant les nostres converses. Tot i que molts de nosaltres ens pensem que només es troben en aparells específics com el Homepod, la Siri o bé l’assistent de Google, la realitat és que estem sent escoltats i controlats absolutament tot el dia a través dels nostres dispositius electrònics, com els telèfons, les tabletes o els ordinadors.

Una de les substàncies que generen les noves tecnologies és la dopamina. Quan aquesta és segregada, ens proporciona plaer. I és aquest un dels principals motius pels quals estem enganxats constantment a internet

Font: Alumnes

En quant als videojocs, ens ha explicat la tècnica que utilitzen per fer-nos gastar més i que ells obtinguin el major benefici. La seva tècnica consisteix en posar un joc gratuït a la venda per tal que els usuaris el comprin. Després, una vegada ja tens el joc, si vols beneficiar-te d’alguns recursos més dels que t’havien ofert en un inici, et fan pagar. Atès que normalment la gent cedeix i els compra, els creadors dels videojocs recuperen la inversió que han fet anteriorment. 

Per acabar, voldríem remarcar que aquesta xerrada ens ha fet reflexionar sobre el món que ens envolta i el poc coneixement que tenim sobre ell. Gràcies, Nacho, per aquesta visita i per ensenyar-nos i explicar-nos tota aquella informació de la qual no en som conscients però que patim dia a dia!

Escrit per: P. Megías i L. Pastor

El més recent