Font: Junior Report
Font: Junior Report

“Merlí: Sapere Aude”: una quedada amb els actors Martí Atance i Clàudia Vega

54 views

El darrer dijous 29 d’abril vam assistir a una xerrada amb dos actors de la nova temporada de la popular sèrie

Durant una hora i mitja, els actors van respondre amb alegria i interès les preguntes que diferents reporters els van formular amb curiositat per conèixer aspectes de la seva vida personal i professional. La conversa va ser molt animada i dinàmica.

Amb quines paraules definirieu aquesta nova temporada i per què?

En primer lloc, amb la por. Des del principi es pot veure com, fins i tot el Pol, que sempre és tan segur de si mateix, en té. També la transparència seria una paraula que la definiria molt bé, ja que en aquesta temporada tots els personatges es mostren molt més transparents. I, en darrer lloc, hauríem de parlar de creixement, perquè podem veure com els personatges creixen, com es fan grans i com prenen decisions importants.

Com ho feu per incorporar-vos bé al paper que esteu interpretant?

El truc resideix en intentar agafar algun tret de la personalitat del personatge que podria ser teu. És a partir d’aquí que un actor estira del fil i intenta treure’n coses. Per això, al final, tots els personatges acaben sent mínimament similars en aquell que els interpreta: perquè tots tenen alguna de nosaltres.

Quin personatge us hauria agradat interpretar?

Martí: Ho tinc molt clar: el personatge del Dino. L’actor és molt bo i quan el veus interpretar és bestial. 

Clàudia: La Bolaño. M’encantaria interpretar algun dia un paper semblant, ja que és tot un repte poder fer una cosa tan extraordinària.

Com ha sigut rodar una sèrie amb trames amoroses en el context de la covid-19?

Des del principi, ho tenien tot súper controlat. Per posar només un exemple: tres dies abans d’una escena amorosa ens feien un PCR per precaució.

Quina és la part que més us ha agradat gravar?

Totes les escenes al pis Minerva van ser les més divertides de gravar. Com rodàvem seguides totes aquelles escenes que tenien lloc en el pis, vam passar quatre dies sencers allà! D’alguna manera, va arribar un moment en què la ficció es va menjar la realitat.

En quant a les escenes de nit, al principi van ser molt pesades perquè estàvem tota la nit rodant, teníem son, estàvem cansats, i tot plegat es feia llarg… Però arribava un moment en què t’oblidaves de la son i de tot, i t’ho passaves tan bé que valia la pena!

Podeu dir alguna cosa que us hagi marcat en l’àmbit personal?

Hi ha moltes escenes que ens han fet reflexionar sobre la nostra vida i els nostres amics. Per exemple, hi ha una escena d’amistat, on estan tots els amics escoltant-se i parlant, i és molt maco. En aquell moment ens vam adonar que necessitàvem que moments així predominessin més en el nostre dia a dia.

Us agrada el camí que ha agafat la sèrie en aquesta nova temporada?

Estem súper contents, perquè ens sembla que, a mida que nosaltres hem anat avançant, els personatges també ho han fet.

Si tinguéssiu als vostres personatges davant, què els diríeu?

Clàudia: Jo no crec que li digués res, perquè em sembla que tot el que li ha passat al llarg de la sèrie és el que li ha fet ser com ella és ara. Però si li hagués de dir alguna cosa, probablement li diria que tractés millor als seus pares, ja que trobo que la família és molt important, i que tot i que tingui problemes amb ells, ella no els valora prou.

Martí: Des del principi de la sèrie, li hauria donat una bona bufetada i l’hauria fet espavilar!

Què us va impulsar per endinsar-vos en el món de l’actuació?

Martí: Els meus pares em portaven a llocs com el teatre i el cine, i vaig veure que eren espectacles en els quals em sentia a gust.

Clàudia: Jo, de petita, sempre volia ser de tot, i vaig veure que sent actriu podia ser-ho tot. Aquest és un dels motius pels quals adoro la meva feina.

Quins van ser els vostres referents en el món del teatre?

Martí: Un actor que m’agrada molt és el Leonardo DiCaprio.

Clàudia: A mi, una actriu que m’ha agradat sempre és la Nataly Portman. 

El més recent